Fruktoza je voćni šećer koji se nalazi u voću i medu. Nakon konzumiranja ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi pa je naročito pogodna za ishranu dijabetičara. Slađa je od saharoze(1,5 puta) pa se prilikom upotrebe stavlja u manjim količinama. Iz ovog razloga preporučuje se i svima koji vode računa o energetskom unosu odnosno osobama na redukcionim dijetama. Fruktoza se kao zaslađivač koristi za pripremu svih vrsrta poslastica.
Dodatne informacije:
Sastav: fruktoza 100 %
Neto masa: 250g
Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 12 meseci
1 kg šljiva, sok od pola limuna, 1 kašika fruktoze, 100 g integralnog pšeničnog bra&...
šolja sojinog mleka, ½ šolje jagoda ili nekog drugog jagodičastog voća, pola ka&scar...
2,5 šolje integralnog pšeničnog brašna, 1,5 šolja sojinog mleka, 60 g fruktoz...
300 g pečene bundeve, 200 g posnog integralnog keksa, 70 g kikiriki putera, 40 g fruktoze, 2 kašike kakaa...
- Na našem sajtu možete naći sve informacije o našim proizvodima, uslugama, mogućnostima saradnje, ali i o osnovama makrobiotike -